Дистанційна освіта у Сумському державному університеті

Дистанційна освіта

У зв’язку з пандемією короновірусу, останні декілька років внесли корективи в організацію освітнього процесу. Тепер акценти перемістилися на віддалене навчання вдома. Сумський державний університет починаючи з 2002 року одним з перших в Україні запровадив дистанційну освіту, ще коли вона не була трендом. СумДУ побудував власну автоматизовану систему дистанційного навчання, яка включає в себе підбірку текстового матеріалу, відеолекцій, віртуальних тренажерів, тестових матеріалів для підсумкового контролю, засобів ідентифікації учасника навчального процесу. 

В чому ж перевага даної системи навчання?

По-перше, можливість навчатись в будь-якому місці України чи навіть за кордоном. Єдина вимога – це наявність комп’ютера або ноутбука з доступом до мережі інтернет. Це є безумовним плюсом для внутрішньо переміщених осіб, осіб, які знаходяться за кордоном, осіб з інвалідністю, батьків, які перебувають у відпустці по догляду за маленькими дітьми та іншими.

По-друге, можливість навчатись у зручний для вас час та обирати індивідуальну траєкторію вивчення предметів. Університетська система дистанційного навчання надає цілодобовий доступ до навчальних матеріалів, постійну підтримку й консультацію викладачів, інтерактивну взаємодію на різних етапах навчання, а тьютори з випускових кафедр допоможуть спланувати оптимальний алгоритм опанування навчальних дисциплін. Крім того, СумДУ має 44 Територіальні центри дистанційних комунікацій у 16 областях України, де також надається консультаційна підтримка студентів дистанційного навчання у регіоні розташування центрів.

По-третє, можливість навчання без відриву від виробництва у власному темпі. В сучасному світі дуже важливо бути конкурентоспроможним на ринку праці. Дистанційна освіта дозволяє підвищувати кваліфікацію, опановувати іншу спеціальність та навіть отримувати другу вищу освіту. 

Швидкість засвоєння матеріалів залежить виключно від вас і практично не обмежується розкладом навчального процесу. Наприклад, можна тиждень попрацювати з навчальним матеріалом, а потім зробити перерву і повернутись до навчання в інший зручний час. Єдине обмеження – це необхідність дотримання часових рамок навчального року та заходів підсумкової атестації.

По-четверте, широкий спектр спеціальностей. В університеті 15 спеціальностей бакалавратури та 13 спеціальностей магістратури мають адаптацію до викладання у системі дистанційного навчання.  Це дозволяє задовольнити попит фахівців за економічним, управлінським, юридичним, інженерним фахом, а також за журналістикою, автоматизацією та інформаційними технологіями.

Можна й далі перелічувати переваги такі як, засвоєння інформації вдома в дружній обстановці, менша вартість навчання у порівнянні з денною формою, більш висока мотивація студента для навчання. Звертаєм вашу увагу також на те, що диплом СумДУ за дистанційною формою навчання має рівне визнання з дипломом за денною формою.

Скористайтесь можливістю отримати сучасну дистанційну освіту у провідному закладі вищої освіти  України. Контакти Центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання Сумського державного університету +38(095)460-87-31 або vstup@zaoch.sumdu.edu.ua

Дистанційна освіта у Сумському державному університеті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори